HTML

Uglee archív

Friss topikok

  • 39371: Mogyikám, egy isten vagy. Mit isten? Istennő :) (2011.02.08. 01:44)
  • 39371: A vécélehúzó elfertőződött? :S (2011.01.19. 10:25)
  • 39371: Jó, biztos én rontok el valamit, de nekem nem sikerült, csak másnapra rendelnem még ilyen étteremb... (2011.01.19. 10:24)
  • 39371: Na, ennek is a narkós, tetves kurva anyját! (2011.01.14. 00:38) 1000

Címkék

2010.06.02. 15:37 Uglee

Nem tudom, hányan tudják, a legújabb terv az, hogy Budapesten betiltják a dohányzást az aluljárókban. Ma pedig olvasom, hogy már a busz- és villamosmegállókban is. A zárt szórakozóhelyeken/kocsmákban/éttermekben régóta be akarják tiltani.

Ez engem mérhetetlenül idegesít. Kurvára elegem van abból, hogy mindenhol megtiltják a dohányzást. Azt hiszem, Pécs az, ahol a belvárosban már egyáltalán nem lehet dohányozni.

Ezeknek a budapesti tiltásoknak az lesz az eredménye, hogy az aluljáról lejáratainál fognak százával állni a dohányosok, valamint a buszmegállóktól 3 méterre, és még jobban szét fogják dobálni a csikket, mert a kukák persze a megállóban vannak, a busz meg beáll, és fel kell rá szállni.

Eleve nem tudom, mi a cél ezzel. Ha a nemdohányzók védelmében van, akkor ez faszság, legalábbis a megállós, én eddig csak olyan dohányosokat láttam megállókban, akik figyeltek arra, hogy ne fújják más orra alá a füstöt, alapon ott helyezkednek el, ahol  "lyuk" van, ez valami furcsa, régről megmaradt rendességi ösztön. Sokkal inkább gyanítom, hogy a dohányzás visszaszorítására, egészségügyi szempontjaira irányul ez az intézkedés-sorozat, akkor viszont ennél álszentebb, ócska gecibb dolgot még nem láttam.

Ha annyira érdekelné a nemdohányzók védelme és a dohányzók egészsége a törvényhozást, betiltanák a dohányzást a picsába. De valahogy ez nem akarózik nekik. És miért nem? Ó, igen, a jövedéki adó miatt. Igen sok pénzt dohányzunk az állam zsebébe. Szóval az egész arról szól, hogy igen, paraszt, csináld nekünk a pénzt, de otthon. Nem a munkahelyeden, nem odafelé menet, nem hazafelé, nem este a haverokkal, hanem otthon, bazmeg, a lakásodban, lehetőleg csukott ablaknál, de ott aztán 2 dobozzal naponta!

 

u.i.: A dohányzás betiltásának egyetlen nehézsége az országhatárok megszűnése. Ugyanakkor ez valahogy a fűnél nem jelent problémát. Tudom, hogy irgalmatlan sokan füveznek, de ha a dohányzás lenne a tiltott dolog, akkor egy idő után körülbelül annyian dohányoznának, ahányan most füveznek, mert akkor az lenne a trendi, a fű másodlagossá válna. Az alkoholt is be lehet ám tiltani, a svédek is megtették, és jól is jött. Most nem azt mondom, hogy én nem szeretek időről időre inni egyet, de simán meglennék azzal, sőt, közösségépítő szerepe is lenne annak, ha páran össze kéne gyűlnünk valamelyikünk otthonában, és ott iszogatni, hogy ne tudja meg senki. Azzal van tele a faszom, hogy valamit engednek, de közben tiltják. Döntsék el, faszom!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uglee.blog.hu/api/trackback/id/tr16554319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása