HTML

Uglee archív

Friss topikok

  • 39371: Mogyikám, egy isten vagy. Mit isten? Istennő :) (2011.02.08. 01:44)
  • 39371: A vécélehúzó elfertőződött? :S (2011.01.19. 10:25)
  • 39371: Jó, biztos én rontok el valamit, de nekem nem sikerült, csak másnapra rendelnem még ilyen étteremb... (2011.01.19. 10:24)
  • 39371: Na, ennek is a narkós, tetves kurva anyját! (2011.01.14. 00:38) 1000

Címkék

2016.06.12. 16:27 Uglee

Szóval az van, hogy van egy kis nyaralónk, valami 8 méter széles, maximum 12 méter hosszú telekkel. És amikor azt mondom, hogy "nyaralónk", úgy értem, hogy a nagynéném osztatlan tulajdona.
Gyermekkorom egy részét ott töltöttem, igen hangulatos, Duna-holtág egy keritésnyire, stég, hűs lombos fák, a gáton túl kukoricamező, ilyesmi. Az utóbbi időben elkezdtünk újra kijárogatni. Ezzel még nincs is gond.

Hogy rövidre fogjam, a szomszéd ótvaros vén gecis kurva feljelentést tett az önkormányzatnál, hogy neki bazmeg belehullik a csatornájába a fánkról a levél, és hogy egyébként is rá fog dőlni a házára. Mindezt úgy, hogy egy kibaszott nagy megyfa mértani felét levágtuk, mert megkért minket. Merthogy átlógott és "szemetelt".

És ez még hagyján is lenne, de az a faszszopó másik ótvaros kurva, a jegyző simán neki adott igazat, és határozatban elrendelte, hogy az átlógó ágakat vágjuk le mind (ez már eleve nonszensz), és hogy "a lehulló fák leveleit" (sic) komposztáljuk el, hogy ő üzemszerűen tudja használni a csatornáját. És ugye mikor kell ezt csinálni? Télenbazmeg. Hiszen mikor tud az ember 8 napon belül levágni egy fát, mint -10 fokban. Na, de tavasszal megcsináltuk, erre egy héttel ezelőtt jön a papír, hogy megint feljelentett minket, és megbírságoltak minket, mondván hogy nem tettünk eleget. Hát egy faszt nem.

Az egy dolog, hogy a szomszéd feljelentget, mert nemsokára úgyis meghal, mert öreg, és nem vagyok szégyellős örülni valaki közelgő halálának, nem vagyok álszent meg semmi. De ez a posztkommunista faszrágó parasztpicsa jegyző tipikus példája annak, ami miatt belülről rohad az egész bürokrácia. Nagyon kíváncsi lennék a második szemle jegyzőkönyvére, de gyanítom, nem történt ilyen, csak rutinból kiírta a bírságot. Ilyenkor kéne persze kirúgatni a büdös picsába, de érted, próbálj meg beperelni egy jogi közhivatalnokot egy másiknál. Sok szerencsét!

Szóval lementünk, mindent levágtunk, amit átlógott, és szigorúan csak azt. És megnéztük, hogy vannak-e lehulló fáink, de nem voltak, szóval a leveleit nem komposztáltuk el. Ellenben ha már arra jártunk, kicsit ki is csinosítottuk a telket, amennyire erőnkből telt. Rendeltünk annak rendje szerint konténert is. Na, azt viszont trükkösen kell csinálni, mert 4-5 darab határozottabb terjedelmű ágtól tele van, szóval tömörítgetni kell meg minden. Mi ezt a rajta ugrálás és magunk alatt láncfűrészezés sikkes módszerével szoktuk abszolválni, csak idén nem találtam meg a munkavédelmi cipőmet, és erről megfeledkeztem, szóval kaptam egy akkora tüskét a talpamba, hogy még most is káromkodok, ha rágondolok. Aztán amikor már megtöltöttük már majdnem a komplett konténert, észrevettem, hogy a melós gatyám telefonzsebéből hiányzik a telefon. Rövid keresgélés után elkerülhetetlenné vált arra a konklúzióra jutni, hogy bizony benne van a konténerben. És lévén hogy használtan volt 5000 ft a telefon, és a konténer bérlése 20 000 ft volt, ráadásul üresen, arra jutottunk, hogy a faszom hányja ki belőle a tüskebozótos dzsungeles kiserdőt, ott rohad meg benne a telefon, majd a telepen kiszedik belőle, és esetleg elhévezek érte.

Szóval ezért most nincs telefonom, illetve már van, csak nem az enyém.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uglee.blog.hu/api/trackback/id/tr548801932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása